Zonnepanelen

De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert de zon meer dan vijftig keer zoveel energie als we jaarlijks aan elektriciteit, gas en benzine gebruiken!

Met de aanleg van een zonnepanelensysteem kunt u zelf uw eigen duurzame zonne-energie opwekken. Een mooie gedachte, vooral als u weet dat de elektriciteitsprijs de afgelopen tien jaar ongeveer is verdubbeld en alleen nog maar verder zal stijgen. Elektriciteit is duur maar we kunnen niet zonder. Tel daar de subsidie op zonnepanelen die de overheid geeft en de btw op zonnepanelen die u terug kunt krijgen bij op en tel uit uw winst. Daarom is zonne-energie een aantrekkelijke oplossing!

zonne-energie-Zwarte-LG-Zonnepanelen-SolarEdge-Optimizers

Lok Installatietechniek werkt met gerenommeerde Europese leveranciers van zonnepanelen, met uitstekende garanties. Dit is gunstig voor de levensduur van de zonnepanelen. Ook het aanzicht van de panelen is voor ons van groot belang. Zo kan er gekozen worden voor de standaard blauwe panelen maar zijn de écht zwarte panelen ook opgenomen in ons assortiment. Monitoring van uw PV-systeem is mogelijk via een app of internet.

Wij komen graag bij u langs om u te adviseren over de juiste installatie van een zon-pv systeem met het hoogst haalbare rendement zonne-energie. Zo haalt u de meeste opbrengst per maand uit uw zonnepanelen. Bovendien helpen wij u graag met het aanvragen van subsidie en het terugontvangen van Btw op zonnepanelen.

 

Zonneboiler

Ten behoeve van warm water

Om water te verwarmen is energie nodig. Meestal wordt deze energie opgewekt uit gas of stroom, maar waarom zou u er de zon niet voor gebruiken? Met een zonneboiler spaart u het milieu én bespaart u flink op uw energiekosten. Daarbij is er ook vaak subsidie op een zonneboiler mogelijk.

zonne-energie zonneboiler

De zonneboiler verwarmt het water met behulp van een vloeistof  die in de collector zit. De vloeistof wordt opgewarmd door zonlicht. De vloeistof verwamt vervolgens het water in het water in het voorraadvat. Het warme water uit het voorraadvat stroomt via de CV-ketel naar de kraan. Is het water te koud, dan wordt het water extra opgewarmd door de CV-ketel. Omdat de zonneboiler het meeste werk doet hoeft de CV-ketel minder water te verwarmen. Hiermee bespaart u tot 60% op de kosten van het verwarmen van het tapwater.

Een zonneboiler is een apparaat dat water verwarmt door middel van zonne-energie. Een zonneboiler bestaat uit een collector en een voorraadvat. Een collector ziet eruit als een groot dakraam en kan gemakkelijk op het dak worden gemonteerd. Het voorraadvat komt bij uw CV-ketel te hangen.

Ten behoeve van verwarming

Om uw woning of bedrijfspand te verwarmen is energie nodig. Meestal wordt deze energie opgewekt uit gas of stroom, maar waarom zou u er de zon niet voor gebruiken? Met een zonneboiler spaart u het milieu én bespaart u flink op uw energiekosten.

Ketel-Zonneboiler-Schema

De zonneboiler verwarmt het water met behulp van een vloeistof  die in de collector zit. De vloeistof wordt opgewarmd door zonlicht. De vloeistof verwamt vervolgens het water in het water in het voorraadvat. Het warme water uit het voorraadvat stroomt naar de verwarming. Is het water in het voorraadvat te koud, dan wordt het water extra opgewarmd door de CV-ketel. Omdat de zonneboiler het meeste werk doet hoeft de CV-ketel minder te verwarmen.

Wij vinden het van groot belang dat onze systemen goed geadviseerd, geïnstalleerd en onderhouden worden door gekwalificeerde en door ons opgeleide installateurs.