(Mechanische) ventilatie

Aangezien de woningen in Nederland steeds beter zijn geïsoleerd, wordt mechanische ventilatie voor een gezonde lucht in huis steeds belangrijker. Vervuilde binnenlucht kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het is dus van belang dat uw huis goed geventileerd wordt. Mechanische ventilatie zorgt voor een comfortabele luchtverversing in huis en levert zo een belangrijke bijdrage aan klimaatbeheersing. Mechanische ventilatie zuigt lucht uit uw keuken, bijkeuken, badkamer en toilet met behulp van een speciale ventilator en afzuigventielen die zich aan het plafond bevinden.

U kunt dit regelen met:

  • Een standenschakelaar, die u zelf instelt;
  • Een CO2 meter per ruimte te installeren, zodat het systeem zich automatisch instelt;
  • Een hygrostaat, deze regeling kan de natte ruimtes automatisch bedienen.

 

Warmte-Terug-Winning

Een prettig klimaat op kantoor en in woningen, schone lucht én energiebesparing bereikt u met een luchtbehandeling installatie. Een zogenoemde warmte-terug-winning unit (WTW) voert verse buitenlucht aan en verwarmt deze met van binnen afgevoerde lucht.

Deze systematiek, die veel energiekosten bespaart, kan ook in bestaande gebouwen worden aangebracht. Uw winst: een perfecte en ‘gezonde’ installatie.

U kunt dit regelen met:

  • Een standenschakelaar, die u zelf instelt;
  • Een CO2 meter per ruimte te installeren, zodat het systeem zich automatisch instelt;
  • Een hygrostaat, deze regeling kan de natte ruimtes automatisch bedienen
  • Een gebouwbeheersysteem

 

Airconditioning

Met een professioneel geïnstalleerde airco in uw slaapkamer of werkruimte(n) kunt u lekker slapen of plezierig werken, óók als buiten de temperatuur tot tropische waarden stijgt. Een betere nachtrust en ongestoorde werkomstandigheden betalen zichzelf terug. Wij hebben veel ervaring in koeltechniek en onderhouden en repareren airco-installaties zelf: snel, vakkundig en voordelig.

Onze tip: er zijn prima airco’s die náást koelen ook kunnen verwarmen. Ideaal voor kelders, zolders of andere ruimtes waar extra (bij)verwarming in de winter nodig is!

Bent u naast een goede Airconditioning ook op zoek naar Verwarming of Zonne-energie, dan bent u bij Lok Installatietechniek ook aan het juiste adres. Tevens bieden wij oplossingen voor uw elektra en domotica en zijn wij gespecialiseerd in beveiliging. neem direct contact op voor een vrijblijvende afspraak door hier te klikken.