Wat in 1999 begon als kleine onderneming is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste installatiebedrijven in de regio. Lok Installatietechniek in Vollenhove mag gerust een begrip binnen de installatiesector genoemd worden. Onder het genot van een kop koffie vertellen Petra en Jos Lok over het bedrijf waar klanttevredenheid, kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap hoog in het vaandel staan. ´Geen uitdaging is ons te gek’, vertelt Jos tegenover de Brederwiedekrant.

“Van jongs af aan ben ik werkzaam in de technische branche. In 1999 ben ik mijn eigen onderneming gestart. Vanuit een schuur naast mijn huis ben ik begonnen met de werkzaamheden. Vervolgens groeide het bedrijf en sinds 2009 is ons bedrijf gevestigd op het industrieterrein in Vollenhove. Wij verzorgen allround installatiewerkzaamheden van bedrijfspanden en woningen. Denk bijvoorbeeld aan de centrale verwarming, warmtepompen, luchtbehandelingen, badkamers, water- en gasinstallaties, riool, elektra, PV installatie, zonnepanelen, dak- en zinkwerk, koelinstallaties, camerabeveiliging en brandpreventie. Dit alles voeren wij uit op een deskundige en duurzame manier”, vertelt Jos over de onderneming.

“Het bedrijf is sinds 2015 een maatschappelijke verantwoorde onderneming (MVO). Dit betekent dat wij veel waarde hechten aan het effect op de mens, milieu en maatschappij in combinatie met een gezond bedrijfsresultaat op alle onderdelen van het ondernemerschap. We zijn trots dat wij deze naam mogen uitdragen”, vertelt het ondernemersechtpaar. “Daarnaast vinden we het belangrijk dat ons personeel het naar zijn zin heeft. We voeren voornamelijk opdrachten uit in de regio, zodat onze medewerkers niet te lang onderweg zijn”, vult Petra aan. “Sinds 2007 zijn wij een erkend leerbedrijf. Op deze manier houden wij continu het vakmanschap binnen ons bedrijf op peil. De ervaring leert dat het bieden van goede opleidingsmogelijkheden resulteert in gemotiveerde vakmensen die blij zijn met hun werk”, vertelt Petra, ze is zichtbaar trots op ‘de jongens’.

Lok is ook een bekend gezicht als het gaat om werkzaamheden rondom Vollenhoofsche monumenten. Het bedrijf verzorgde installatiewerkzaamheden bij Landgoed Oldruitenborgh, Restaurant Seidel (voormalig Oude Raadhuis) en Havenzate Marxveld. Ondermeer hieruit blijkt dat het bedrijf van alle markten thuis is. “Meestal is het verduurzamen van dit soort panden moeilijk, maar met ons ‘gouden team’ weten wij altijd passende oplossingen aan te bieden”, vertelt het trotse echtpaar in het pand, gevestigd aan De Kampen. Tijdens ons gesprek gaat het licht in een van de kantoren uit. Een bewuste keuze´, zegt Jos Lok. Ook daar is over nagedacht. Duurzaamheid en energie neutraal staat bij ons hoog in het vaandel.

Ook voor klanttevredenheid is de opdrachtgever bij Lok Installatietechniek aan het goede adres. “Dit is het sleutelwoord bij alles wat we doen binnen ons bedrijf. Klanttevredenheid bereiken we door vakkennis op peil te houden en mee te denken met de wensen van de klant. Daarnaast is communicatie met de klant een belangrijk aspect, niet alleen tijdens en voor de klus. Het is ook belangrijk om achteraf een belletje te doen of alles naar wens is verlopen”, vertellen Jos en Petra.

Lok merkt ook dat er onder de burgers steeds meer vraag is naar alternatieven voor gas. “Mensen weten dat het gas vroeg of laat op is. Wij bieden een alternatief: Een warmtepompsysteem, een manier om op een neutrale manier energie op te wekken”. Lok Installatietechniek is bevoegd om dit soort bijzondere warmtepompen te plaatsen. “We zijn altijd heel innovatief geweest. Zo hebben wij al in 2000 de eerste warmtepomp (met aardwarmte) geplaatst”. Destijds was Lok Installatietechniek één van de eerste bedrijven die deze technieken met vakmanschap toepasten.

Lok Installatietechniek is lid van De Vollenhoofsche Ondernemers Club. “We vinden het belangrijk dat de leefbaarheid in Vollenhove zo goed mogelijk is en blijft. We dragen onze stad een warm hart toe”, vertelt Jos volmondig die zich ondermeer heeft ingezet voor de realisatie van het ‘nieuwe’ Voorpoortplein in 2016. Het VOC heeft 66 geregistreerde ondernemers die het Vollenhove ondersteunen.

Meer weten of Lok Installatietechniek in Vollenhove iets voor u kan betekenen? Bel 0527-24 35 47 of neem een kijkje op de vernieuwde website: www.lokinstallatietechniek.nl