Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving, ook Lok Installatietechniek uit Vollenhove merkt dit. Zo wil het nieuwe kabinet dat er in 2030 bijna geen gas meer wordt gebruikt. Dit betekent dat Nederland de overstap maakt naar duurzame energie. Installatiebedrijf Lok is continu bezig met het ontwikkelen en realiseren van duurzaam comfort.

Veranderingen
De installatiemonteur is voor veel mensen de man die de ketel controleert of water- en gasleidingen aanlegt. Maar die tijd ligt achter ons, want installatietechniek is een branche waarin energiebesparing een belangrijke rol speelt. Installatiebedrijf Lok heeft een passend antwoord voor iedere wens of hulpvraag, want voor ieder budget is er een bijpassende oplossing.

Er gaat veel gebeuren op het gebied van energie, dit merkt ook eigenaar Jos Lok op: “De kosten voor het gas gaan in de toekomst omhoog, en die van duurzame energie omlaag”. Daarom is het verstandig om over te stappen op ‘groene energie’. Dit kan bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen,warmtepompen of zonneboilers.

Geschikt voor iedere portemonnee
Mensen gaan bewuster om met energie, maar zijn die duurzame methoden wel geschikt voor mijn portemonnee? “Tegenwoordig kan men een subsidie aanvragen voor het plaatsen van bijvoorbeeld een hout gestookte cv, een zonneboiler of een warmtepomp”, vertelt Jos Lok. Of een gebouw nu 5, 50 of 500 jaar oud is, Lok Installatietechniek kan ieder pand verduurzamen. “Een glimlach van de klant”, daar draait het om bij Lok!

Voordeliger dan gas
Duurzame energie is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voordeliger dan bijvoorbeeld gas. De duurzame energie-opwekkers slijten niet tot nauwelijks, terwijl een Cv-ketel na 15 jaar aan vervanging toe is. Duurzaam comfort hoeft daarom geen meerprijs te zijn, omdat het zichzelf terugverdient. Zonne-energie is bijvoorbeeld gratis, in tegen stelling tot gas. Nul op de meter, dat is wat Lok kan en wil realiseren!

Duurzaam comfort
Lok heeft daarnaast de bevoegdheid om warmtepompsystemen te plaatsen. In 2000 hebben zij de eerste warmtepomp al geplaatst. De warmtepomp maakt gebruik van natuurlijke energiebronnen zoals de aarde, het grondwater of de lucht. De pomp zet deze energiebronnen om in energie, waarmee u vervolgens uw huis kunt voorzien van warmte. Ook een hout gestookte cv kan uw pandverwarmen. Daarnaast kan ook een zonneboiler, aangesloten op zonnecollectoren, bijdragen aan een warme en duurzame woning. Deze duurzame energie-opwekkers werken volledig automatisch zodat u altijd optimaal kunt genieten van comfort.

MVO
Lok Installatietechniek is sinds 2015 een maatschappelijke verantwoorde onderneming (MVO). Dit betekent dat zij veel waarde hechten aan het effect op de mens, milieu en maatschappij in combinatie met een gezond bedrijfsresultaat op alle onderdelen van het ondernemerschap.

Meer weten of Lok Installatietechniek in Vollenhove iets voor u kan betekenen? Bel 0527-24 35 47 of neem een kijkje op de vernieuwde website: www.lokinstallatietechniek.nl