Brander Nefit TopLine-serie 2006-2009

Bent u gebruiker van een cv-toestel van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW welke geproduceerd is vanaf 2006 tot en met 2009, dan vragen uw aandacht voor het volgende;

In 2009 heeft Nefit vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand.

Sinds eind 2009 worden de versie 1-branders al vervangen en in veel gevallen is deze brander de afgelopen jaren al door de installateur of een Nefit servicemonteur vervangen door een aangepaste branderset, welke onjuiste sluiting van de brander voorkomt. Nog niet alle betrokken toestellen zijn omgebouwd en Nefit wil ook de resterende versie 1-branders uit de markt halen. 

Vervanging

In opdracht van Nefit zal Lok installatietechniek deze vervanging uitvoeren tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud. Nefit heeft de installateurs in de Nederlandse markt hiervan op de hoogte gebracht. Deze vervanging is voor u kosteloos.

Regulier onderhoud

Goed onderhoud is cruciaal voor een goede en veilige werking van uw cv-ketel. Voor TopLine-toestellen schrijft Nefit voor om minimaal 1 x per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een erkend installateur of onderhoudsbedrijf. Mocht u nog geen regulier onderhoud laten uitvoeren dan raadt Nefit ten zeerste aan dit nu te laten doen. In het kader van dat onderhoud kan ook bovengenoemde brandervervanging plaatsvinden. U kunt via dit contactformulier  regulier CV ketel onderhoud door Lok Installatietechniek aanvragen.

Hoe kan ik zien welk toestel ik heb?

Controleer hiertoe de typeplaat bovenop het toestel. Het toesteltype vindt u bij ‘’Model’’: begint het type met ‘’Nefit TopLine’’ en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007) , 08 (2008) of 09 (2009), dan geldt de waarschuwing voor uw toestel. 

Klik hier voor een voorbeeld van het typeplaatje

Bent u gebruiker van één van de genoemde TopLine toestellen dan verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om uw medewerking te verlenen. Mogelijk is de brander van uw toestel eerder vervangen door een nieuwe versie. In dat geval is uw toestel al aangepast en is vervanging niet nodig.

 

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een overzicht van de veelgestelde vragen over de belangrijke veiligheidswaarschuwing voor de TopLine-serie 2006-2009

U kunt hier de veiligheidswaarschuwing van Nefit lezen.

U kunt via dit contactformulier  regulier CV ketel onderhoud door Lok Installatietechniek aanvragen. Of neem contact met ons op.