Elektra

Werken met elektra is een vak apart waarin veiligheid erg belangrijk is. Wie verstandig is, laat dit dan ook aan een erkende elektricien over. Alle voorkomende werkzaamheden ten behoeve van elektrische installaties, voor zowel woningen als bedrijfspanden kunnen wij voor u realiseren. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in het realiseren van industriële elektrische installaties. Alle werkzaamheden zullen uitgevoerd worden volgens de wettelijk gestelde veiligheidsnormen en -eisen.

Domotica

Het woord domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. In een domotica woning worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.

De onderscheidende factor van een domotica-installatie ten opzichte van een traditionele elektrische installatie is te vinden in het woordje integratie. Dankzij de integratie van de verschillende systemen en toestellen in de woning, is coördinatie tegenwoordig heel goed mogelijk. Zo zal bijvoorbeeld bij het openzetten van een raam in de slaapkamer de verwarming in de kamer automatisch lager gezet worden.

  • Het aan/uit schakelen en/of dimmen van de verlichting;
  • Het aan/uit schakelen en/of dimmen van stopcontacten;
  • Het regelen van de temperatuur (verwarmen en/of koelen);
  • Het regelen van de ventilatie;
  • Het beheren van standaard- tot uitgebreide audio systemen;
  • Toegangscontrole van elektra;
  • Aanwezigheidssimulatie;
  • Sturen van rolluiken, gordijnen, zonweringen, deuren, hekken en poorten;
  • Het bedienen van camera’s;
  • Het koppelen van de woonfuncties aan het internet met de bedoeling van het ondersteunen (zorg) van allerlei diensten.

niko

Wat betekent domotica nu voor de gebruiker?

Extra comfort, extra veiligheid, extra waardestijging van woning of bedrijfsgebouw. Kortom, het is slim om je huis of bedrijfspand te laten voorzien van domotica-oplossingen.

Klik hier en kijk in ons virtueel demo huis en zie wat domotica voor u kan betekenen

 

Centraal stofzuigsysteem

Schone lucht is belangrijk. Een centraal stofzuigsysteem maakt uw woning/bedrijfspand geheel stofvrij en draagt hierdoor bij aan een frisse en hygiënische leefomgeving. Een gewone stofzuiger zuigt stof aan door het mondstuk en verzamelt dit in de stofzak. Door de zuigkracht gaan helaas veel kleine deeltjes en bacteriën door de stofzak heen en worden weer terug de leefruimte ingeblazen. Deze ‘stoflucht’ ruikt zeker niet fris en zorgt bij mensen met allergieën voor allergische reacties.

Een centraal stofzuigsysteem verwijdert deze kleine deeltjes en bacteriën wel volledig uit de leefruimte. Het gefilterde stof wordt afgevoerd naar buiten en ook de onaangename luchtjes zijn verleden tijd! Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van een centraal stofzuigsysteem de luchtkwaliteit binnenshuis verbetert en allergische symptomen aanzienlijk vermindert.

 

Demohuis | Volop inspiratie voor een comfortabel, veilig en toegankelijk thuis